You are here

ZEEWOLDE VOORTREKKER IN FLEVOLAND VOOR ECO XXI

De gemeente Zeewolde heeft besloten om te gaan deelnemen aan ECO XXI: het stimuleringsprogramma voor duurzaamheid op lokaal niveau. De gemeente Zeewolde heeft zelf al het nodige onderzoek gedaan naar onderwerpen die verdere aandacht verdienen om de duurzaamheid te versterken. Met ECO XXI geeft de gemeente een breder perspectief aan haar duurzaamheidsbeleid.
ECO XXI brengt de kerntaken en de regiefunktie van de gemeente in beeld aan de hand van 21 indicatoren. Dat betekent dat de gemeente zelf een actieve rol kan gaan vervullen in haar netwerk om de duurzaamheid te versterken.

Na het assessment geeft een onafhankelijke jury een oordeel over de situatie in Zeewolde en de jury geeft aanbevelingen voor de versterking van het duurzaamheidsbeleid in de gemeente. Wethouder Dijsterhuis vindt het een uitdaging om deze onafhankelijke toets te laten uitvoeren en hij is benieuwd naar de aanbevelingen van de jury. Hij steunt het idee om op een structurele manier die weerbarstige onderwerp in beeld te krijgen, zodat hij de komende jaren doelgericht beleid kan ontwikkelen en activiteiten kan gaan uitvoeren.

De gemeente start eind juni met het assessment en zij hoopt in de herfst al de aanbevelingen van de jury te krijgen.